Bulvių veislės / Acapella

Naudojimas:


Acapella yra labai ankstyva, išvaizdi maistinė bulvė, kuri pasižymi geromis skonio savybėmis ir tuo pačiu metu tinkamos pramoniniam perdirbimui, iš jų gaminami sausų bulvių produktai (krakmolingumas maždaug 15-17%) . Iš bulvių veislės Acapella galima pagaminti aukštos kokybės produktus. Maistui vartotinos bulvės priklauso nuo veislės ir jos išlaikymo sandėlyje. Yra lengvai skutama ir tinkama pramoniniam perdirbimui. Vidutinio derlingumo, tinkamiausia ekologiniam ūkiui.

Virimo savybės. ypač greitai išverdanti (virimo tipas B), nežymiai verdant keičia spalvą , labai gero skonio.

Gumbų savybės:
Gumbo forma:

Akutės gylis:

Vidine gumbo dalis:

Gumbų sudygimas:

Labai nežymus polinkis juodam dėmėtumui

ovali

seklus

geltona

vidutiniškas,ankstyvas

 

 

Gumbo išeiga:

Žievės ypatybės:

Gumbo dydis

 

 

 

labai didelė

lygi iki lengvai grublėto

vidutinis iki didelio

 

 

Atsparumas prieš:
Nematodams:

Y-virusui::

Vario dėmės:

Šašų atsparumas:

Ro1 iki Ro4

didelis

labai didelis

labai didelis

Gumbų puviniams:

Juodoji kojelė:

Rizoktonijai:

Rauplėms:

vidutinis

didelis

labai didelis

didelis

Auginimo požymiai: Labai greitai sudyksta, keras vidutinio aukščio, raudonai violetiniai žiedeliai, žiedelių dažnumas vidutinis.

Sandėliavimas: Gerai laikosi per žiemą, ilgas ramybės periodas.

Tręšimas: Prieš nustatant trąšų kiekį privaloma ištirti dirvožemį. Rekomenduotinos tręšimo normos.

Acapella veislei patartina tręšti. Užtikrinant maistinių bulvių kokybę, būtina laikytis tręšimo N normų. Patartina N visatrešimo norma 100-120kh/ha.

Taip pat optimalaus aprūpinimo rekomenduotinas K2O kiekis maždaug 180-240kg/ha, P2O5 optimali norma 80-100kg/ha ir MgO 50-70kg/ha. Auginant bulves perdirbimui geresniuose dirvožemiuose patartina papildomai patręšti N ir K2O trašomis 20kg/ha.

atgal

Sutartiniai ženklai

Krakmolingos
Maistinės
Kieto suvirimo
Vidutinio suvirimo
Minkšto virimo
Tinkama sausiems produktams
Traškučiai
Bulvytės
Pusfabrikačiai

KONTAKTAI

Tel./Faks. +370 37 772532
Mob.Tel. +370 687 11039
anfimovas.a@hotmail.com